tirsdag 11. september 2012

Bästa hotellen i Madraid

Madrids boende brukade vara - hur ska vi uttrycka det? - Uttråkande, men inte längre.
En våg av chic minimalism och banbrytande tolkningar av traditionell arkitektur sveper staden med nya hotell som tar sin plats vid sidan av de enkla Hostales (vandrarhem) och ståtliga gamla Madrid hotell som en gång var stadens varumärke.

Resenärer på en stram budget har inte lämnat ut revolutionen med några fina nya Hostales liksom många gamla favoriter, där en touch av karaktär höjer dem över resten. Ovanligt, bortsett från sovsalar, hittar du ofta eget badrum och TV i rummen.

Medelklass boende är lika varierande, med hotel can encanto (hotell med charm, är ofta belägrade i historiska byggnader) dela marknaden med ytterst eleganta monument till 2000-talets mode. Undvik instängdhet, hotell och Hostales i denna kategori kan du känna dig bortskämd utan en större peng.
Madrids fem-stjärniga hotell representerar den ultimata lyxen, antingen i ståtliga palats eller på platser som representerar höjden av innovation.

Logipriser i Madrid varierar med inte alltid urskiljbara årstider. I allmänhet har de flesta medelklass och vissa lyxiga ställen separata prisstrukturerna för temporada alta (högsäsong), temporada media (medelsäsong) eller temporada baja (lågsäsong), vanligtvis visas detta på en skylt i receptionen eller i närheten, men det finns en liten enighet bland hotellägare om när årstiderna faktiskt börjar och slutar. Med det sagt är bokningspriser ett chansspel och du bör alltid kontrollera avgifter för rummet innan du ställer ner dina väskor, och kom ihåg att priserna kan och troligtvis kommer att förändras med tiden. På de bättre ställena, är förtidsbokning alltid en bra idé.

Att välja var du vill bo i Madrid handlar bara inte om priset. Varje distrikt har sin egen distinkta identitet och var du väljer att bo kommer att spela en viktig roll i din upplevelse av Madrid. För att få en uppfattning om var du är mest sannolik att känna dig hemma, läs "Best of the Barrio", faktarutor som motsvarar var och en av Madrids stadsdelar.


Studieresor






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar